carti2-SBE

ANUL I

Teologie I (Dumnezeu, Om, Pacat)

Privire de ansamblu asupra Noului Testament

Privire de ansamblu asupra Vechiului Testament

Exegeza si Hermeneutica

Discipline spirituale

Caracterul liderului

ANUL II

Teologie II (Cristologie, Soteriologie, Escatologie)

Misiune și evanghelism

Omiletica

Eclesiologie

Lucrare pastorală

Pneumatologie

PROGRAM STUDII

Programul de studii al SBE Timișoara este conceput și structurat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de pregătire teologică teoretică si practică a viitorului slujitor.
Cursurile se vor desfăşura sub conducerea unui consiliu didactic şi a corpului profesoral, care împreună asigură o bună desfăşurare a întregului proces de învăţământ.
Forma de învăţământ: frecvenţă redusă.
Conceptul de la care pornim este acela de a oferi această pregătire biblică și practică la nivelul și în contextul oferit de biserica locală. De prea multe ori, este foarte dificil, dacă nu chiar imposibil pentru mulți doritori de studiu, să dedice ani de zile completării unui program educațional departe de casă, de familie și de responsabilitățile vieții de zi cu zi.
Avantajele programului de studii oferit de Seminarul Biblic Elim constau în:
  • pregătirea viitorului slujitor în propriul context bisericesc, cultural și social
  • accentuarea materiilor de studiu indispensabile slujirii eficiente
  • atenție sporită acordată pregătirii practice
  • acentuarea nevoii de dezvoltarea spirituală a slujitorului
  • flexibilitatea programului de studiu
Nevoile și oportunitățile pe care le avem în aceste vremuri ne constrâng să găsim soluția cea mai bună pentru a echipa o generație de viitori slujitori, care să abordeze slujirea din perspectivă practică, cu eficiență și devotament, având și sprijinul unui bagaj educational util și necesar.

DURATA STUDII

Acest program se desfasoara pe parcusul a doi ani de studii si cuprinde disciplinele de baza necesare formarii teologice si spirituale, asa cum au fost enumerate mai sus. La sfarsitul celor doia ani de studii, studentii care au indeplinit toate cerintele privind participarea la cursuri, au promovat toate examenele si au predat toate materialele scrise (eseuri, lucrari, etc.) solicitate de catre fiecare profesor in parte, vor primi o diploma de absolvire emisa de Seminarul Biblic Elim in colaborare cu organiziatia Pentecostal Assemblies of Canada.

MATERII STUDII

Desi numarul cursurilor si disciplinele pot diferi destul de mult de la o scoala teologica la alta, noi, cei de la Seminarul Biblic Elim, ne-am orientat spre a oferi ceea ce consideram ca fiind temelia oricarei pregatiri teologice.
Cursurile oferite pe parcursul celor doi ani de pregatire nu vor acoperi, desigur, tot ceea ce un student la teologie si-ar dori poate sa invete, dar îi vor oferi o baza solida pe care să poata mai apoi aprofunda si cladi teologie.
Ne dorim ca materiile oferite sa raspunda intrebarilor de baza ale oricarui student care incepe sa descopere teologia, insa asteptam ca odata cu informatia care se acumuleaza, sa aiba loc si o dezvoltare a caracterului de slujitor.